De Witte Tovertuin
Klik hier voor
De Witte Tovertuin
Buiten Schoolse Opvang
Het Witte Toverhuisje
Klik hier voor
Het Witte Toverhuisje
Kinder Dag Verblijf
Het Witte Toverbloemetje
Klik hier voor
Het Witte Toverbloemetje
Peuteropvang
Hoofdmenu
Hoofdmenu
Hoofdmenu

Peuteropvang Het witte Toverbloemetje (voor peuters binnen de gemeente Westerwolde 2-4 jaar)

Peuteropvang is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar die enkele dagdelen per week komen, gericht op de ontwikkeling van het kind. Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is spelen heel belangrijk. Het is een manier om de wereld te verkennen. Bij Peuteropvang Het Witte Toverbloemetje bieden we voor- en vroegschoolse educatie (vve) aan. Alle peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar binnen de gemeente Westerwolde zijn welkom, ook peuters van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Peuters mogen 2 dagdelen (8 uur) per week naar de opvang. Als uw kind een extra steuntje in de rug nodig heeft, dan mag uw kind4 dagdelen (16 uur) per week naar de peuteropvang. Dit noemen we vve. Het consultatiebureau kan een vve-indicatie geven. Voor de extra 2 dagdelen hoeft u niet te betalen.

Het Witte Toverbloemetje is gevestigd aan de Hoofdweg 126 te Bellingwolde (in gebouw CBS de Wegwijzer) en biedt opvang aan maximaal 16 peuters. In onze ruim opgezette locatie hebben wij allerlei uitdagende hoeken gecreëerd waar peuters kunnen ontdekken en spelen en zo kunnen groeien en bloeien met elkaar. In de aangrenzende mooie en groot opgezetten natuurtuin kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en ontdekken.

We werken volgens het VVE programma Uk & Puk om de kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast verkennen we op een speelse manier het karakter van uw kind met het programma Deugdenvriendjes. We oefenen binnen de peuteropvang met (de grenzen van) hun karaktereigenschappen geholpen door Deugdenvriendjes met namen zoals Bes Behulpzaam en Gem Geduld. Een voorbeeld van Gem Geduld: "Wat goed dat je op je beurt wacht, je bent echt geduldig!" De deugdenbenadering helpt ons om kinderen op een positieve manier te benaderen en gedrag door een deugdenbril te bekijken Ons motto is er aan ontleend: "Alle kinderen zijn bloemen in bloei en SAMEN vormen wij een prachtige bloemen tuin!"

Al onze beroepskrachten zijn ervaren & gediplomeerd conform de CAO kinderopvang en hebben een geldig VOG (verklaring omtrent het gedrag). Zij continue gescreend, dit betekent dat elke verandering in de justitiële documentatie wordt doorgegeven aan Justis.  Alle vaste gezichten hebben een geldig Oranje Kruis kind EHBO en zijn in het bezit van een certificaat meldcode kindermishandeling. Onze medewerkers zijn professioneel en betrokken, maar zeker net zo belangrijk, ze houden van hun vak en daarom bieden ze ook dat stukje persoonlijke aandacht.

Het belang van uw Parel(s) en het goede contact met u als ouder(s) staat bij onze gehele kinderopvang altijd voorop!

Open: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.  Adres: Hoofdweg 126 te Bellingwolde.

Wat kost peuteropvang?

Wat u gaat betalen hangt af van uw inkomen. Als u werkt of studeert krijgt u een deel van de kosten terug via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Als u geen kinderopvangtoeslag kunt krijgen, dan betaalt de gemeente mee.  Bij de peuteropvang kunnen ze u dit verder uitleggen.

Leest u in ons pedagogisch werkplan meer over de inhoud en de invulling van onze opvang.


Het laatste nieuws